Een Narcistische Persoonlijkheidsstoornis is een persoonlijkheidsstoornis die wordt gekenmerkt door een overdreven gevoel van eigenwaarde, een sterke behoefte aan bewondering en een laag inlevingsvermogen. De stoornis kan worden gezien als de pathologische vorm van narcisme. (Bron: Wikipedia)

Het is voor hulpverleners vaak lastig deze diagnose te stellen. Voor leken al helemaal.

De bezoekers van deze website hebben 1 ding gemeenschappelijk en dat is dat ze in hun leven problemen hebben (gehad) in de omgang met iemand die kenmerken van deze stoornis vertoont.

Er is onder hen veel behoefte aan informatie over dit onderwerp, het uitwisselen van ervaringen en het delen van tips.

Met deze website willen we een waardevolle bron van informatie zijn over (kenmerken van een) narcistische persoonlijkheidsstoornis. Zonder een etiket op mensen te willen plakken en zonder diagnoses te gaan stellen.

Bezoekers kunnen hier terecht voor herkenning, steun en tips.

Narcistische persoonlijkheidsstoornis is een aandoening waarvoor psychologische hulp nodig is. Personen die lijden aan deze aandoening kunnen vaak lastig normaal functioneren in de maatschappij en ondervinden vaak problemen in de directe relaties met hun omgeving, zowel in de privé- als werksfeer. Een hulptraject is voor deze personen vanwege hun aandoening echter vaak moeilijk te aanvaarden. Middels deze site proberen we dit moeilijke onderwerp bespreekbaar te maken. Voornamelijk voor de naasten van mensen met (kenmerken van) deze stoornis.

Wij hopen dat je door het lezen van onze informatieve artikelen wordt voorzien van waardevolle informatie die je nodig hebt over dit specifieke onderwerp. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om de artikelen op deze website te lezen!

Wij zijn op zoek naar ervaringsverhalen. Wil jij jouw verhaal ook delen? Je helpt onze bezoekers daar enorm mee. Kijk op Ervaringen gezocht voor meer informatie.